Här kommer ett recept på en tiramisucheesecake. Inspirationen kommer från Philadelphias receptsamling, men den har blivit vegetarisk med hjälp av Dr Oetgers vegegel istället för gelatinet som används i originalreceptet.1 rund form:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 3 påsar Dr Oetgers vegegel
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 0.5 dl nykokt vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g cream cheese (ICA)
  • 1 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  1. Smält smöret
  2. Hacka sönder kexen, gärna i matberedare
  3. Blanda ner smöret i kexet och rör ordentligt
  4. Tryck ut kexblandningen i en rund form
  5. Blanda vegegelpulvret med 1.5 dl vispgrädde.
  6. Värm gelpulverblandningen i mikro tills den blir het (ca 30 s på högsta effekt)
  7. Blanda ner snabbkaffepulvret och vattnet i gelpulverblandningen och rör om ordentligt
  8. Vispa ihop blandningen med sockret och cream cheese, gärna i matberedare
  9. Vispa 3 dl vispgrädde hårt. Vänd ner i cream cheeseblandningen (vispa inte!)
  10. Värm chokladen med 0.5 dl grädde i mikrovågsugn på högsta effekt i ca 30 s. Rör om tills chokladen har smält. Låt blandningen svalna en liten stund i kylskåp. Rör om då och då.
  11. Ta ut ca 1/3 av cream cheeseblandningen i en egen bunke.
  12. Blanda ner chokladen i den övriga 2/3. Rör om så att färgen blir jämn.
  13. Häll chokladblandningen i formen. Jämna ut smeten.
  14. Häll den ljusare smeten över chokladblandningen. Jämna ut smeten.
  15. Låt vila i kylskåp minst 1 timme.