Jag har varit så sugen på svamppaj, men det tog sin lilla tid innan jag satte fart. Nu är den gjord och den smakar fantastiskt gott!

1 paj:

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • 1 st rödlök
  • 1 ask svamp
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 3 st ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dill
  • svartpeppar
  1. Rör ihop mjöl, smör och vatten till en deg.
  2. Tryck ut degen i pajform och grädda i mitten av ugnen i 10-15 min (225 C).
  3. Hacka lök och svamp. Fräs i oljan tills de har fått färg. Salta.
  4. Blanda ägg, gräddfil, creme fraiche och kryddorna till en smet.
  5. Fördela svampblandningen i pajskalet. Häll över äggsmeten.
  6. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min (200 C).