Rulltårta med chokladfyllning

Jag var otroligt sugen på drömrulltårta, men bestämde mig för att göra en inverterad sort, dvs med vit kaka och chokladfyllning!

1 rulltårta:

Kaka:

  • 3st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1.25 dl kakao
  • 4 dl florsocker (1 paket)
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Tillsätt bakpulver och vetemjöl och rör ihop smeten.
  3. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen (250 C) i 15 min.
  5. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen.
  6. Bred fyllningen över hela kakan.
  7. Rulla ihop tårtan längs långsidan så att det blir en lång rulltårta.
  8. Låt svalna. Förvara sedan i kylskåp till fyllningen har stelnat.
  9. Skär upp så många skivor som ska serveras i taget.
  10. Förvara i bakplåtspappret i kylskåp.

Leave a Comment