Den här kakan blir jag sugen på då och då, men denna gång provade jag att göra den själv. Det gick snabbare än jag trodde att få den färdig, runt 20 min!

För 35 bitar:

Kladdkaka:

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 st ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao

Kokostosca:

  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl vit sirap
  • 200 g kokosflingor (en påse)

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker.
  3. Vispa ner mjöl, kakao och smör.
  4. Häll i en smörad form och grädda i mitten av ugnen (175C) i ca 15 minuter.
  5. Gör kokostoscan under tiden:
  6. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp tills det får lite färg.
  7. Häll över allt på den varma kakan och fördela jämnt.
  8. Sätt tillbaka kakan i ugnen 5-10 min tills toscan har fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Skär i rutor medan kakan är varm. Den kommer fortfarande vara mjuk, men hårdnar när den har svalnat.
  10. Förvara i kylskåp för en seg kaka eller i rumstemperatur för en kladdig variant.