Fisk med apelsin och ris

Det här receptet såg jag genom min Windowstelefons matapp. Det är ett snabblagat recept som blir oväntat bra!

För 2 personer:

  • ris för två personer
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk koncentrerad hummerfond
  • 600 g fiskfilé (pangasius eller torsk)
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 dl nyklippt gräslök
  • rivet skal av 0.5 apelsin
  1. Koka riset.
  2. Blanda grädde, mjöl hummerfond och salt i en kastrull och koka upp.
  3. Lägg i fiskfilén ev. i mindre bitar och låt koka med tills dess att den är färdig.
  4. Krydda med timjan och gräslök.
  5. Lägg upp ris, fisk och sås. Toppa med det rivna apelsinskalet.

Leave a Comment