Den här tårtan är inget för personer som inte verkligen gillar choklad! Men om choklad är din grej finns det förmodligen inget bättre!

Tårtbotten:

  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl olivolja
  • 2 ägg
  • 2 dl kokande vatten

Fyllning:

  • 350g rumsvarmt smör
  • 2.5 dl kakao
  • 8 dl florsocker (1 paket)
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker

Chokladtryffel:

  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • rivet skal från 1 apelsin

Dekoration:

  • 2 burkar chokladrån med hasselnötsfyllning
  • 2 påsar Kinder bonbons
  • 100 g mörk choklad (riven)

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser till botten.
  2. Blanda ner mjölken och oljan och vispa ordentligt.
  3. Tillsätt äggen och rör ut allt ordentligt.
  4. Koka upp vattnet och häll långsamt ner det i smeten under omrörning.
  5. Grädda i mitten av ugnen (175- 200 C) i 50 min i en rund form klädd med bakplåtspapper.
  6. Ta ut smöret och låt det bli mjukt.
  7. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen.
  8. Värm grädden i mikrovågsugn och blanda i den mörka chokladen och apelsinskalet till tryffeln.
  9. Vispa tryffelsmeten tills dess att all choklad har smält och smeten har blivit blank.
  10. Sätt in tryffelsmeten i kylskåpet så att den får tjockna till.
  11. När kakan har svalnat kan den skäras horisontellt i två bottnar.
  12. Bred två tredjedelar av fyllningen på den nedre botten och sätt ihop bottnarna igen.
  13. Bred fyllning på toppen och sidan av kakan.
  14. Montera chokladrånen på sidan av tårtan.
  15. Häll över tryffeln på tårtan.
  16. Dekorera med Kinder bonbons och den rivna chokladen.

Förvara tårtan i kylen, men ta ut den en liten stund innan servering.