Chokladlavakaka

Jag trodde att de här kakorna var svåra att göra, men det var de verkligen inte! Värmer man dem i mikron så får man den härliga smeten i mitten som på bilden. Äter man den kall blir det en himmelsk kladdkaka. Hur man än gör blir det fantastiskt gott!

5-6 kakor:

  • 150 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 5 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1.25 dl kakao
  • 4 dl florsocker (1 paket)
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Smält smör och choklad i mikrovågsugn.
  2. Vispa ägg och socker.
  3. Häll över den smälta smör-och chokladblandningen.
  4. Tillsätt salt, vaniljpulver och vetemjöl.
  5. Rör ihop smeten ordentligt.
  6. Olja in en muffinsplåt med stora muffinsformar.
  7. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen (175 C) i ca 15 min. Kakorna ska vara lite lösa i mitten.
  8. Låt kakorna svalna innan de stjälps upp på ett galler.
  9. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren. Häll över kakorna så att de rinner ut över sidorna.
  10. Förvara i kylskåp tills glasyren har stelnat.
  11. Kan serveras antingen kyld, rumstempererad eller snabbt uppvärmd i mikrovågsugn.
  12. Servera med eller utan vispad grädde.

Leave a Comment